De kinesitherapie richt zich op klachten van het bewegingsapparaat (spieren, pezen, ligamenten, gewrichten). Via specifieke oefentherapie, mobilisatietechnieken en massagetechnieken trachten wij de functiestoornissen in het lichaam zo goed mogelijk weg te werken. Deze functiestoornissen kunnen ontstaan door o.a. blessures (bvb. enkelverstuikingen), operatieve ingrepen (bvb. heupprothese) , neurologische aandoeningen (bvb. Parkinson), ziekte (bvb. lymfoedeem na borstkanker), ouderdom,….

Algemene kinesitherapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een diepgaande specialisatie binnen het bewegingsstelsel met specifieke aandacht voor gevorderde en aanvullende onderzoeks- én behandeltechnieken binnen articulaire, neurogene en musculaire functiestoornissen, inclusief de manipulaties.


Wanneer is manuele therapie aangewezen?

  • (Sport) blessures aan spieren, gewrichten en beenderen
  • Acute en chronische blessures
  • Pijnklachten, van hoofdpijn tot pijn aan de voeten
  • Stramme rug, geblokkeerde gewrichten, bewegingsbelemmeringen
  • Whiplash
  • Hernia

Dry needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren ontspannen. Door het aanprikken van deze pijnlijke spieren, kan de spier hierdoor snel en langdurig ontspannen.


Hoe werkt dry needling ?

Wanneer u pijn en spanning (bv. stress) in uw lichaam heeft, gaat uw lichaam dit vaak op de verkeerde manier compenseren en uw lichaamshouding veranderen met overgespannen spieren tot gevolg. Onnodig aanspannen van spieren zorg als snel voor pijn.


Via dry needling bereiken we met een speciale dunne naald de kleine 'verhardingen/knoopjes' in uw spieren. Deze worden ook wel triggerpoints genoemd. De dunnen naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont, de spier spant zich kort aan en ontspant direct erna. De verkramping van de spier wordt hierdoor opgeheven, waardoor de pijn verdwijnt en de beweeglijkheid verbetert.

Dry needling

Kunnen wij jou helpen?